Chinese telefoon kopen: Xiaomi Pocophone F1 Review

Goedkoop een hoge kwaliteit Chinese telefoon kopen? Dat kan tegenwoordig prima. De kwaliteit is goed en de prijs is laag. Zeker met de Xiaomi Pocophone F1 heb je een goede telefoon uit China voor weinig geld.

Chinese telefoon kopen, waar moet je op letten?

Een Chinese telefoon kopen is vrij eenvoudig, je moet alleen wel rekening houden met een aantal dingen.

  • Koop je telefoon bij een betrouwbare Chinese webshop
  • Kies een kwalitatief goed merk
  • Zorg dat je geen importkosten hoeft te betalen of houd er rekening mee dat dit extra geld kan kosten.
  • Wees geduldig

Hoe je dit allemaal precies doet leggen we je hier graag uit.

Betrouwbare Chinese webshops voor een telefoon uit China

Een telefoon kan erg duur zijn. Ook hoge kwaliteit telefoons uit China zijn vaak behoorlijk waardevol. Het is daarom verstandig om een betrouwbare webshop uit te zoeken.

Met een betrouwbare webshop weet je zeker dat je je product ontvangt. Mocht je je product niet ontvangen dan is een goede klantenservice belangrijk. Je wilt tenslotte niet je geld verliezen.

Maar wat zijn nou betrouwbare webwinkels voor een telefoon uit China. Wij vinden de volgende webshops betrouwbaar als je een Chinese telefoon wilt kopen:

  • Gearbest
  • Banggood – Aanrader! Want Banggood betaald eventuele invoerkosten terug.
  • AliExpress (alleen indien veel goede reviews)

Een goed Chinees telefoon merk kiezen

In Nederland zijn Huawai en Lenovo zeer bekende Chinese telefoon merken. Deze merken staan ook bekend om een goede kwaliteit-prijs verhouding. Echter zijn er meer Chinese merken die hier sterk in zijn.

Zo is Xiaomi een kwalitatief zeer goed Chinees merk dat in Nederland nog weinig verkrijgbaar is. Het wordt ook wel het Apple van China genoemd. Bovendien biedt Xiaomi naast hoge kwaliteit ook scherpe prijzen. Op Gearbest, Banggood en AliExpress worden veel Xiaomi telefoons aangeboden.

Naast Xiaomi zijn ook Oppo en ZTE zeer goede en bekende Chinese merken. Deze drie merken zijn in China erg groot en bekend.

Hoge kwaliteit Chinese telefoon merken voor een zachte prijs:

  • Xiaomi
  • Oppo
  • ZTE

Geen importkosten betalen voor je telefoon uit China

Een nadeel van het bestellen uit een land buiten de EU zijn importkosten. Voor telefoons uit China komt dit neer op 21% BTW en administratiekosten. De BTW wordt berekend over de waarde van de telefoon plus verzendkosten.

Voorbeeld: stel jouw Chinese telefoon kost €90 en je betaald €10 voor verzending. Dan is de totale waarde €100. Hierover betaal je 21% BTW, dat is €21. Daarnaast komt er vaak nog ongeveer €15 aan administratiekosten bij op (administratiekosten verschillen per postorderbedrijf). Je moet dan nog €36 aan importkosten betalen.

Maar er zijn manieren om importkosten heel gemakkelijk te voorkomen.

Bij Banggood kun je kiezen voor de verzendmethode Priority Direct Mail (PDM) of European Direct Mail (EDM). In de meeste gevallen worden er dan geen importkosten in rekening gebracht. Gebeurt dit wel? Dan betaald Banggood dit bedrag (exclusief administratiekosten) aan je terug.

Bij Gearbest kun je soms kiezen voor levering uit een warehouse in Europa. Dit gaat vaak sneller het voordeel is dat je verzendtijd ook korter is. Nadeel is dat deze optie niet altijd beschikbaar is. Hier lees je welke Gearbest warehouses in Europa zijn.

Op AliExpress zijn veel verkopers die ook een verzendmethode aanbieden waarbij je geen importkosten hoeft te betalen. Nadeel is dat verkopers op AliExpress je nooit 100% garantie op de importkosten geven. Ze betalen dus niets terug zoals bij Banggood.

Levertijden van Chinese telefoons bij Banggood, Gearbest en AliExpress

Tenslotte moet je geduld hebben wanneer je een telefoon uit China besteld. Het kan namelijk lang duren voordat deze aankomt. Soms duurt het meer dan een maand.

Over het algemeen is Banggood sneller met verzenden dan Gearbest. De meeste recente levertijden van Banggood zijn ongeveer twee weken met PDM of EDM. Gearbest doet er vaak langer dan een maand over, tenzij het verzonden wordt uit een Europees warehouse (dan geldt een verzendtijd van ongeveer 5 dagen).

Verkopers op AliExpress verzenden over het algemeen ook snel. Natuurlijk verschilt dit op AliExpress per verkoper, maar vaak wordt er wel iets gezegd over levertijd in de reviews.

Xiaomi Pocophone F1 Review

Een erg populair model is op dit moment de Xiaomi Pocophone F1. Deze telefoon wordt de flagship killer genoemd. Dit betekent dat de Xiaomi Pocophone F1 serieuze concurrentie biedt tegen topmodellen van bekende merken als Samsung, Huawei, Sony en Apple. De Xiaomi telefoon is echter veel goedkoper.

De Xiaomi Pocophone F1 is een directe concurrent van de Samsung Galaxy S9. De Pocophone is vaak verkrijgbaar uit China voor ongeveer €255 terwijl de Samsung Galaxy S9 meer dan €500 kost.

Wij besloten om de proef op de som te nemen. We kochten een Xiaomi Pocophone F1 voor €256 inclusief verzending bij Banggood.

We bestelden de telefoon op 27 december 2018 en ontvingen hem op 14 januari 2019. We kozen voor verzending via European Direct Mail (EDM) om importkosten te voorkomen. Banggood biedt ook een verzendverzekering, deze namen wij niet. Als je met Paypal betaald schijnt Paypal je product te vergoeden als je hem niet ontvangt.

De Xiaomi Pocophone F1 is trouwens niet altijd €256 bij Banggood. Je moet daarvoor de aanbiedingen goed in de gaten houden.

Toen wij de telefoon ontvingen waren we blij verrast. De telefoon was goed ingepakt en er zit een vrij luxueuse verpakking omheen, het voelt zeker niet goedkoop aan.

De telefoon ziet er mooi uit en voelt degelijk aan. Het overzetten van de gegevens uit onze oude Android telefoon is zo gedaan. De Xiaomi Pocophone F1 gaat als de brandweer.

De telefoon beschikt over twee camera’s aan de achterzijde. Daarmee kan deze diepte zien. Zo maakt de telefoon overdag haarscherpe foto’s. Ook de portretfunctie is leuk, hiermee wordt de achtergrond achter een persoon vervaagd.

Alle apps werken goed en de telefoon is super snel. Wij zijn dik tevreden met de Xiaomi Pocophone F1 en raden hem dan ook aan iedereen aan.

Vergelijk de prijzen van de Xiaomi Pocophone F1 bij:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *