mobiel uit china kopen

Mobiel kopen uit China – Chinese smartphone importeren

Een mobiel kopen uit China is goedkoop en heel gemakkelijk. Door een Chinese smartphone te importeren kun je veel geld besparen. Wij leggen je uit hoe je een mobiel uit China koopt.

Een mobiel kopen uit China

Wil je een mobiel kopen uit China? Dat kan. Het is heel makkelijk. Hoe dat werkt leggen we je graag uit.

Allereerst moet je opletten waar je je smartphone uit China gaat bestellen. Er zijn veel webshops, maar niet alle webshops zijn betrouwbaar. Hier vind je overzicht met betrouwbare Chinese webshops.

In principe werkt het gewoon zoals elke internetbestelling. Je zoekt een Chinese smartphone die jij graag wilt hebben. Vervolgens betaal je en ontvang je het product in huis. Echter zijn er een aantal aandachtspunten bij een mobiel kopen uit China. Check bijvoorbeeld even of de telefoon wel goed bereik heeft in Nederland. Meer over deze aandachtspunten lees je in het kopje: waar moet je opletten.

Waar moet je opletten bij een mobiel uit China?

Altijd een goede vraag: waar moet je opletten bij het kopen van een mobiel uit China? Sommige Chinese smartphones zijn bijvoorbeeld niet beschikbaar in het Nederlands. Lees hieronder alle punten van aandacht.

Taal

Welke talen zijn er beschikbaar op deze smartphone? Het is handig als je mobiel in het Nederlands kunt gebruiken. Sommige smartphones uit China ondersteunen alleen Engels. Dit staat vaak bij de productbeschrijving vermeldt.

Bereik en ontvangst 4G

Heeft de telefoon wel goed bereik in Nederland? Sommige telefoons uit China werken op een andere Netwerk frequentie, waardoor ze bijvoorbeeld geen 4G in Nederland ondersteunen.

In de productbeschrijving staan de ondersteunde frequenties weergegeven. Maar veel makkelijker is het om via deze link te bekijken of je telefoon alle signalen ondersteund.

Daarnaast kun je via deze link bekijken of de dekking voor de ondersteunde frequentie goed is. Alle netwerkmasten zijn hierin verwerkt tot op straatniveau. Dit kun je bekijken als extra check. Hier vind je meer uitleg over deze check.

Importkosten

Bij mobieltjes tussen de €22 en €150 moet je officieel 21% btw betalen. Wanneer je een product van deze waarde besteld, krijg je per brief, mail of telefoon een bericht van bijvoorbeeld PostNL of DHL. Zij vragen dit geld over te maken, bovendien worden er administratiekosten gerekend, vaak tussen de €10 en €20.

Er zijn webshops die een service verlenen waardoor je geen importkosten betaald. Dat staat beschreven onder het kopje ‘betrouwbare Chinese webshop zonder importkosten’.

Bij het importeren van een smartphone uit China boven de €150 betaal je mogelijk ook nog invoerrechten. Daarnaast ook de 21% btw en administratiekosten. Meer informatie staat op deze pagina: invoerrechten als je iets koopt uit China.

De waarde van je pakket is het totaal van bestelde producten, verzendkosten en optionele verzekeringen.

Betrouwbare Chinese webshops zonder importkosten

Natuurlijk wil je je mobiel bestellen bij een betrouwbare Chinese webshop. Op onze beginpagina staat een overzicht van betrouwbare Chinese webshops. Maar voor duurdere aankopen als mobieltjes raden wij aan:

Beide websites bieden namelijk een service waarmee je geen importkosten hoeft te betalen. Althans, als je importkosten moet betalen, dan betalen Banggood en Light in the Box deze kosten weer terug aan jou.

Bekijk de voorwaarden van beide websites voor de details. Bij Banggood moet je gebruik maken van ‘Priority Direct Mail’, dit is niet bij elk product beschikbaar. En bij Light in the Box kun je customs duty aanvinken tijdens het afrekenen.

EU Warehouse, geen importkosten

Naast de bovenstaande websites met regelingen zonder importkosten, zijn er ook zogenaamde EU warehouses. Dit houdt in dat de producten al in een magazijn in Europa liggen. Je betaald dan ook geen douane- of importkosten meer. Producten uit EU warehouses zijn vaak wel iets duurder.

Webshops met EU warehouses:

Het verschilt per product of deze beschikbaar zijn vanuit de EU Warehouses. De EU warehouses worden soms aangegeven met ‘shipping from Spain’. Bij alle landen in de EU hoeven er geen importkosten betaald te worden.

Verwerkingstijd en verzendtijd vanuit China

Veel webshops geven aan hoelang ze inschatten dat de verzending duurt. Tegenwoordig worden er ook verwerkingstijden aangegeven. Dit is de tijd die de webshop nodig heeft om het product de deur uit te doen. De totale tijd voordat jij je mobiel ontvangt is dus de verwerkingstijd plus de verzendtijd.

Wij ontvingen onze mobiel na 13 dagen met ‘Priority Direct Mail’ bij Banggood. Ook bestelden wij een laptop uit China bij Light in The Box. Deze ontvingen we binnen 6 dagen.

Reviews en beoordelingen

Lees altijd de reviews en beoordelingen van het product. Vaak zijn er veel reviews beschikbaar. Je kunt ook altijd even Googlen voor reviews. Gebruikerservaringen geven je vaak een goed beeld van de kwaliteit van de mobiel.

Welk merk Chinese smartphone kopen?

Er zijn erg veel Chinese smartphone merken. Maar welk merk is goed?

  • Xiaomi: een erg goed merk met hoge kwaliteit producten. Xiaomi wordt ook wel het Apple van China genoemd
  • Oppo: zeer goedkoop en goede kwaliteit
  • OnePlus: eerder zeer goedkoop, nu wat duurder. Heeft zeer goede en snelle telefoons in het hoge segment van de markt.
  • ZTE: Redelijk groot merk in China zelf, prima kwaliteit.

Andere Chinese smartphone merken die je veel zult tegenkomen zijn Doogee, Leagoo, Umidigi, Oukitel, LeTV en HomTom. Lees altijd reviews op internet voor een mobiel kopen uit China. Google bijvoorbeeld eens op het type telefoon.

Onze ervaring: Xiaomi smartphone kopen uit China

Ook een Xiaomi smartphone uit China importeren is heel eenvoudig. Xiaomi is een Chinees elektronica merk dat bekend staat om de hoge kwaliteit producten. Xiaomi wordt ook wel het Apple van China genoemd. De producten zijn behoorlijk goedkoop, waardoor het merk een erg goede prijs-kwaliteit verhouding heeft.

Wij importeerden een Xiaomi smartphone uit China. Hoe dat ging lees je hieronder.

Via Banggood zochten wij een goedkope mobiel uit China. De Banggood webshop heeft een bepaalde verzendmethode waarbij je geen importkosten hoeft te betalen, daarom kozen wij voor Banggood.

We kozen voor de Xiaomi Redmi 4A. Deze was toen €105. Voor €9 werd dit verzonden met Priority Air Mail, dat is de verzendmethode waarbij je geen importkosten hoeft te betalen. Ter vergelijking: de goedkoopste smartphone bij de Mediamarkt is al €149.

Wordt dit toch in rekening gebracht? Dan betaald Banggood dit aan je terug.

Na bestelling ontvingen we de telefoon binnen 13 dagen goed verpakt in huis. Inmiddels is de telefoon een halfjaar in ons bezit. Hij werkt uitstekend, is erg snel en de kwaliteit van de behuizing is goed. Bovendien werkt de camera goed en ziet de mobiel uit China er mooi uit.

xiaomi smartphone uit china importeren
Wij kochten een Xiaomi smartphone via Banggood.

Goedkope Chinese smartphone kopen

Enthousiast geworden? Bekijk hoe goedkoop Chinese smartphones zijn. Of ga direct een mobiel kopen uit China. De onderstaande Chinese webshops zijn goedkoop en betrouwbaar:

Of lees hoe wij een laptop uit China kochten.