aliexpress betrouwbaar

Bij AliExpress Betrouwbaar winkelen

AliExpress is één van de grootste webwinkels waar producten vanuit China besteld kunnen worden. Is AliExpress betrouwbaar? Als je weet waar je op moet letten is AliExpress betrouwbaar. Wij vertellen hoe je dat doet.

Wat is AliExpress

AliExpress is een grote online webshop uit China. De website is onderdeel van de Alibaba Group, opgericht in 1999 en inmiddels één van ’s werelds bekendste bedrijven. AliExpress is vergelijkbaar met Ebay in Europa. Op AliExpress worden vrijwel alleen maar nieuwe producten verkocht door allemaal verschillende verkopers. De website is erop gericht om producten internationaal te verkopen en te verzenden vanuit China. Als Nederlandse consument kun je dus ook terecht op AliExpress om individuele producten te kopen.

Is AliExpress betrouwbaar of niet?

Zoals we al zeiden is AliExpress betrouwbaar als je weet waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om te weten dat de producten door allemaal verschillende verkopers uit China worden aangeboden. De kwaliteit en service van je bestelling verschilt dus per verkoper. Let daarom goed op de reviews en beoordelingen van verkopers en producten op AliExpress.

AliExpress reviews en beoordelingen

Op AliExpress kun je per verkoper zien hoe goed hij of zij in het verleden beoordeeld is. Deze AliExpess beoordelingen kunnen alleen door klanten worden gegeven. Ze geven een goede indicatie van betrouwbaarheid van de verkoper.

Daarnaast heeft elk product zijn eigen AliExpress reviews. Bij de product reviews kun je zien of het product voldoet aan de verwachtingen van de vorige klanten.

recensies AliExpress reviews beoordeling
Toelichting op AliExpress reviews en beoordelingen van verkopers.

Tips – Iets kopen op AliExpress

Neem de onderstaande tips mee als je iets uit China gaat kopen op AliExpress.

  • Kijk naar product reviews, deze staan onder de beschrijving van een product.
  • Is het product vaker besteld? Onder de advertentietitel staat of het product vaker besteld is.
  • Heeft de verkoper een goede feedback score? Hierdoor weet je of de verkoper betrouwbaar is.
  • Kijk of je de juiste maat besteld. Op AliExpress hanteert men soms andere maten, vaak wordt toelichting gegeven in de product advertentie (bijv. in een sizechart).

AliExpress verzending: hoelang duurt het verzenden?

Een veelgestelde vraag over AliExpress: hoe lang duurt het verzenden vanuit China naar Nederland? Dit gaat steeds sneller maar er is helaas niet een eenduidig antwoord op te geven.

Onze laatste bestellingen (eind 2016) met GRATIS verzending kwamen binnen twee weken binnen. Als je pech hebt kan dit echter langer duren.

Wil je de producten sneller binnen hebben? Dan kun je ervoor kiezen om te betalen voor verzending.

Alternatieven om producten uit China te kopen

Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om producten uit China te kopen. Heb je bijvoorbeeld geen zin om op beoordelingen en reviews te letten? Kies dan gewoon één van onderstaande Chinese webshops: