betrouwbare chinese groothandels

Chinese groothandels

Betrouwbare Chinese groothandels of leveranciers vinden is niet altijd eenvoudig. Daarom geven wij op deze pagina extra inzicht in betrouwbare Chinese groothandels en leveranciers. Zo kun je eenvoudig producten uit China bestellen.

Bekende Chinese groothandels

De bekendste Chinese groothandels om producten naar Nederland te verzenden zijn de volgende:

  • DealExtreme
  • Banggood
  • AliExpress
  • Miniinthebox
  • Lightinthebox
  • Alibaba
  • Taobao

Bovenstaande groothandels zijn met uitzondering van TaoBao en AliExpress ook geschikt voor de individuele consument. Je kunt er dus enkelvoudige of kleine hoeveelheden producten bestellen voor thuisgebruik. Uiteraard kun je ook als handelaar of bedrijf voor grote aantallen gaan en daardoor extra korting op de producten krijgen.

Betrouwbare Chinese groothandels

De hierboven genoemde webshops zijn over het algemeen betrouwbare Chinese groothandels. Echter zijn er op AliExpress, Alibaba en Taobao verschillende individuele verkopers die producten aanbieden. Let daarom op de genoemde websites er altijd op dat de verkopers en de producten goede beoordelingen hebben. Deze beoordelingen verschillen per product en verkoper. Over het algemeen biedt AliExpress een zeer goede kopersbescherming, maar het is natuurlijk altijd jammer als je een slecht product besteld of lang op je pakketje moet wachten die uiteindelijk niet aankomt.

Verschil Alibaba en AliExpress

De meest bekende Chinese groothandels zijn ongetwijfeld Alibaba en AliExpress. Beide groothandels vallen onder de Alibaba Group maar zijn niet hetzelfde.

Alibaba richt zich met name op de (internationale) handel voor bedrijven. Op Alibaba is het gebruikelijker om grote aantallen te bestellen en wordt er soms ook om een KvK-nummer gevraagd. Je vindt op Alibaba naast eindproducten ook veel grondstoffen en merkloze producten voor bedrijven.

AliExpress is daarentegen zeer toegankelijk voor de individuele consument. Zo kun je op AliExpress eenvoudig individuele producten kopen om bij jou thuis te laten bezorgen. Dit kan zonder een KvK of BTW-nummer.

Taobao Wholesale

Taobao is kort gezegd de Chinese variant van Ebay. De website is alleen beschikbaar in het Chinees en daarom moeilijk toegankelijk voor mensen die de taal niet spreken. Daarnaast wordt er op Taobao alleen verzending binnen China aangeboden. Mocht je in China wonen of verblijven dan is Taobao wel een enorm goedkoop platform om producten te kopen.

Er bestaan ook zogenaamde Taobao agents die op aanvraag producten voor mensen buiten China inkopen en naar de andere landen verzenden. Echter vragen de agents vaak onnodig veel geld waardoor het bestellen van producten op Aliexpress altijd goedkoper en ook eenvoudiger is.

Hoe je producten op Taobao kopen kunt lees je hier (link wordt later toegevoegd).