invoerrechten china

Invoerrechten China

Hoe zit dat nou met die invoerrechten en China? Wanneer moet je invoerrechten betalen? Wij leggen je alles uit omtrent Invoerrechten China. 

Invoerrechten bij een bestelling uit China

Moet ik invoerrechten betalen bij een bestelling uit China? Dat is een veelgestelde vraag die vrij eenvoudig te beantwoorden is. Het is namelijk afhankelijk van de waarde van het pakket dat vanuit China naar jou verzonden wordt.

China valt natuurlijk buiten de EU en daarom moeten er soms belastingen worden betaald. Het gaat om btw en invoerrechten. Bekijk hieronder of jij dit moet betalen.

Waarde onder €22

Ligt de waarde van jouw pakket (exclusief verzend- en verzekerkosten) onder de €22?  Tot en met €22 hoef je geen invoerrechten of btw (omzetbelasting) te betalen. Je kunt producten met een waarde tot en met €22 dus gratis en invoeren. Je hoeft niets te betalen. Voor alcoholhoudende dranken, parfum en toiletwater moet je wel accijns betalen

Waarde van meer dan €22 tot en met €150

De waarde van jouw pakket ligt tussen de €22 en €150 (exclusief verzend- en verzekerkosten). Je hoeft in dit geval geen invoerrechten te betalen. Wel moet je btw (omzetbelasting) betalen. De btw moet ook over de verzendkosten betaald worden.

Bestel je een pakket van deze waarde, dan zal het postorderbedrijf in Nederland (bijv. PostNL) je vragen om de btw te betalen, meestal is dit 21% van de waarde. Daarnaast brengen de postorderbedrijven ook extra inklaringskosten in rekening. Bij PostNL zijn de inklaringskosten €13 en bij EMS zendingen €17,50. Deze kosten kun je zien als een soort administratiekosten van de postorder bedrijven.

Voorbeeld inklaringskosten

Bestel je een pakket van €23 in China dan gaat dat als volgt. Het pakket komt aan in Nederland waarna het postorderbedrijf je vraagt 21% over de €23 te betalen. Dit is €4,83. Daarnaast vraagt PostNL dan inklaringskosten van €13. Je betaald dan €17,83 aan PostNL om het pakket te kunnen ontvangen. Soms brengt het postorderbedrijf je op de hoogte van deze kosten via briefpost. Je kunt het bedrag van €17,83 dan bij een postkantoor betalen waarna je je pakket alsnog ontvangt. In andere gevallen moet je het geld direct betalen bij de pakketbezorger aan de deur.

Pakketwaarde ligt boven de €150 – Invoerrechten China

Als de pakketwaarde van je pakket uit China boven de €150 ligt moet je wel invoerrechten betalen. Daarnaast moet je ook btw (omzetbelasting) betalen.

Voor alcoholhoudende dranken, parfum en toiletwater moet je altijd accijns betalen ongeacht de waarde van de producten.

Meer producten in één pakket

Als je meerdere producten uit China in één pakket besteld dan geldt de totaalwaarde van het pakket. Bestel je bijvoorbeeld twee producten met een waarde van €15 en €20 in één pakket. Dan geldt de totaalwaarde van €35 van het pakket. Je moet in dat geval dus wel btw betalen.

Invoerrechten China

Wil je weten of je daadwerkelijk invoerrechten of belastingen moeten betalen? De beste plek om dit te bekijken is natuurlijk op de website van de Belastingdienst. Wij hebben getracht alle informatie omtrent invoerrechten China op deze pagina juist te vermelden. Echter kunnen er geen rechten aan deze informatie ontleend worden. Voor foutieve informatie of typefouten zijn wij niet aansprakelijk. Onthoud ten alle tijden dat je zelf verantwoordelijk bent voor je bestellingen.

Chinese webwinkels

Wil je producten uit China bestellen bij Chinese webwinkels? Bekijk dan ons overzicht met betrouwbare Chinese webwinkels en bestel direct je pakketje uit China.

Heb je ervaring met het betalen van invoerrechten en of btw over je pakket uit China? Deel je ervaringen met anderen hieronder.