laptop uit china bestellen kopen

Laptop uit China bestellen – Xiaomi laptop uit China kopen

Goedkoop een laptop kopen? Dat is heel eenvoudig door een laptop uit China te bestellen. In China worden goedkope laptops verkocht die hier niet eens op de markt worden gebracht. De laptops zijn in veel gevallen van hoge kwaliteit.

Goedkope laptop uit China bestellen

Goedkoop betekent niet direct lage kwaliteit. Sterker nog, de laptop die wij uit China bestelden is van zeer hoge kwaliteit. Het kopen van een laptop uit China is heel eenvoudig. Bovendien kan het heel snel gaan. Wij ontvingen onze laptop uit China na 4 werkdagen. Natuurlijk ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat. Wij vertellen het graag.

Bij welke Chinese webshops kun je een laptop kopen?

Er zijn tegenwoordig veel Chinese webshops die laptops aanbieden. Echter zijn er maar een paar die echt goed zijn. Zo zijn er een aantal punten die wij echt belangrijk vinden. Denk hierbij een verzendverzekering en een douane verzekering. Bij een dure laptop wil je natuurlijk wel je verzending verzekeren.

  • Banggood – Selecteer Priority Direct Mail voor douane-verzekering*
  • Light In The Box – Selecteer Duty & Tax insurance and Shipping Insurance tijdens afrekenen

*deze optie is niet bij alle producten beschikbaar

Verzendverzekering bij bestellen uit China

Een laptop kost al snel een paar honderd euro. Je wilt er dan wel zeker van zijn dat je je pakket ontvangt. Bovendien moet het pakket niet beschadigd aankomen. Daarvoor bestaat er een verzendverzekering. Een aantal Chinese webshops biedt een optie voor verzendverzekering tijdens het afrekenen. Wij raden aan om deze altijd te nemen bij een bestelling van hoge waarde.

Hierbij moet wel vermeldt worden dat de service per webshops verschilt. We garanderen niets, maar over de bovenstaande webshops zijn veel positieve ervaringen op internet te vinden.

Douane verzekering bij laptop bestelling uit China

Dit punt vinden wij ook erg belangrijk. Douane verzekering houdt in dat je de importkosten vergoed krijgt. Wanneer je een laptop vanuit China naar Nederland laat verzenden, worden er importkosten gevraagd bij de douane. Dit is meestal 21% btw over de totale waarde (waarde laptop + verzendkosten + verzekeringskosten). Bij een laptop kan dit al snel oplopen.

Als je bij een Chinese webshop de douane verzekering afsluit, zorgen zij dat je de importkosten terug betaald krijgt. Je betaald eerst zelf de importkosten aan de douane, vervolgens laat je de Chinese webshop weten hoeveel je moest betalen en zij betalen het geld binnen enkele dagen terug.

Er zijn niet veel Chinese webshops die deze service bieden. Meestal kun je ervoor kiezen tijdens het afrekenen, deze optie heet dan vaak zoiets als Customs Insurance of Import Tax Insurance. De hierboven genoemde webshops bieden zo’n service.

importkosten verzekering bij bestelling uit china
Kies bij bestelling van hoge waarde altijd voor importkosten verzekering. Zeker bij een laptop.

Onze bestelling: een Xiaomi Air laptop kopen uit China

Wij bestelden een Xiaomi Air 13 inch laptop uit China. Xiaomi staat in China bekend om zijn hoge kwaliteit producten. Xiaomi wordt ook wel de Apple van China genoemd. Zo bestelden wij eerder een Xiaomi smartphone en een Xiaomi TV Box, beide van zeer hoge kwaliteit.

De laptop die wij bestelden lijkt qua design redelijk veel op een Macbook Air 13 inch. Echter zijn de specificaties van de Xiaomi stukken beter, voor een lagere prijs. Wij betaalden €790 inclusief verzendkosten en verzekeringen. De goedkoopste soortgelijke laptop kostte op het moment van schrijven €999 bij de Mediamarkt. Echter heeft onze Xiaomi laptop nog een betere videokaart, een 1-op-1 vergelijkbaar model is in Nederland ook niet te vinden.

xiaomi laptop kopen uit china
De Xiaomi Air 13 inch laptop die wij uit China bestelden via Light in de Box

Wij kochten de Xiaomi Air 13 inch bij Light in the Box. Met name omdat zij een verzendverzekering en douane importkosten verzekering bieden. Op internet zijn veel positieve verhalen over Light in the Box te vinden en Banggood had deze laptop niet in het assortiment. Zo was de keuze dus snel gemaakt. Met name op het forum van Tweakers.net vindt je veel ervaringen van Xiaomi laptop kopers uit Nederland.

Wij ontvingen de laptop al na 4 werkdagen. Bovendien waren we dan zelf ook nog traag met het betalen van de importkosten, dit vertraagde het proces met ongeveer een werkdag.

De laptop zag er keurig uit en was goed verpakt in een doos. Na enkele dagen gebruik, zijn wij zeer tevreden over deze laptop. Hij doet het uitstekend. Enige nadeel is: je ontvangt de laptop met Chinese Windows. Dit wisten wij gelukkig. Door de instructies bij “behouden van productkey” te volgen kun je Windows opnieuw installeren en de productcode gemakkelijk behouden.

laptop bestellen uit china
Een laptop bestellen uit China bespaard je veel geld. Zo bespaarden wij ruim €200 in vergelijking met een soortgelijke laptop bij de MediaMarkt.

Douane kosten voor laptop uit China

Wij kregen een SMS van postorderbedrijf DHL voor het betalen van de importkosten. Via iDeal konden we €180,50 overmaken waarna ons product verzonden kon worden. Via ons account op Light in the Box konden we dit geld weer terug vragen. Ondanks dat de ongeveer €75 betaalden voor de douane verzekering aan Light in The Box, waren we achteraf blij dat we dit hadden gedaan. Het leverde uiteindelijk ruim €100 op (180,50-75=€105,50).

Conclusie: bestel je laptop uit China

Ja, er zijn wat risico’s: je pakket legt tenslotte en lange afstand af naar Nederland en je moet op de service van webshops uit China vertrouwen. Bovendien moet je eventjes de Chinese Windows omzetten naar het Nederlands. Maar als je dit aandurft, net als vele anderen, dan heb je een heel mooie laptop voor weinig geld. Het bestellen is eenvoudig en je ontvangt de laptop snel. Wij hebben er totaal geen spijt van en raden het bestellen van een laptop uit China zeker aan.

Ook interessant: een mobiel kopen uit China.